Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

 

Μελέτη ΣυναγερμούΜελέτη ΣυναγερμούΟι υπηρεσίες που προσφέρουμε στον τομέα των συναγερμών είναι η μελέτη, επίβλεψη και εγκατάσταση. Η εξειδίκευσή μας στην κτιριακή ασφάλεια είναι μεγάλη και αυτό αποδεικνύεται από τις πιστοποιήσεις που διαθέτουμε από εταιρίες παραγωγής συστημάτων ασφαλείας.

Αναλαμβάνουμε έργα από ένα μικρό οικιακό σύστημα έως και πολύ μεγάλα επαγγελματικά και πολύπλοκα συστήματα. Με υψηλού επιπέδου σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε έργο όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι αυτό, γνωρίζοντας πως πολύ συχνά η ανθρώπινη ζωή εξαρτάται από ένα τέτοιο σύστημα.

 

Δείτε παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για τα συστήματα συναγερμού και καλέστε μας για μια ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη στο χώρο σας, προκειμένου να σας προτείνουμε το καταλληλότερο σύστημα συναγερμού για το κτίριό σας.

 

Grade

 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό στάνταρτ ΕΝ 50131 ή το αντίστοιχο Βρετανικό PD 6662 - με τα οποία συμμορφώνονται οι κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας - το επίπεδο ασφάλειας ενός συναγερμού ορίζεται από μια κλίμακα τεσσάρων βαθμίδων οι οποίες είναι διεθνώς γνωστές ως Grades:

 

Grade 1:

Χαρακτηρίζει ιδιοκτησίες που δεν ελκύουν εύκολα διαρρήκτες. Αφορά διαρρήκτη περισσότερο ευκαιριακό όπως αυτός που απλά θα σπάσει π.χ. μια πόρτα, παρά αυτόν που θα ακολουθήσει κάποιο σχέδιο διάρρηξης.
Ιδιοκτησίες που ανήκουν σε αυτή τη βαθμίδα περιέχουν χαμηλής αξίας περιεχόμενα χωρίς την ανάγκη ασφάλισής τους.

 

Grade 2:

Χαρακτηρίζει ιδιοκτησίες που για το περιεχόμενό τους θα ενδιαφερθεί ένας έμπειρος διαρρήκτης, ο οποίος έχει κάποια γνώση πάνω σε συστήματα συναγερμού και πιθανόν θα διαθέτει κάποια εργαλεία για να παρακάμψει ένα απλό σύστημα συναγερμού. Ο διαρρήκτης αυτός θα ελέγξει πρώτα το κτίριο για εύκολη πρόσβαση σε πόρτες, παράθυρα και άλλα ανοίγματα.
Ιδιοκτησίες που ανήκουν σε αυτή τη βαθμίδα είναι οι περισσότερες κατοικίες και ιδιοκτησίες όπως τα χαμηλού κινδύνου κλοπής εμπορικά καταστήματα.

 

Grade 3:

Χαρακτηρίζει ιδιοκτησίες που περιέχουν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ο διαρρήκτης έχει μεγάλη γνώση συστημάτων συναγερμού και διαθέτει εργαλεία και εξοπλισμό που χρησιμοποιεί προκειμένου να παρακάμψει το σύστημα. Αυτός ο διαρρήκτης μπορεί να εισέλθει εύκολα μέσα από πόρτες, παράθυρα ή άλλα ανοίγματα.
Ιδιοκτησίες που ανήκουν σε αυτή την βαθμίδα είναι υψηλού κινδύνου κλοπής κατοικίες και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.

 

Grade 4:

Χαρακτηρίζει τις υψηλοτέρου κινδύνου κλοπής ιδιοκτησίες. Τέτοιες ιδιοκτησίες γίνονται στόχος από ομάδα διαρρηκτών οι οποίοι το πιθανότερο έχουν σχεδιάσει καλά από πριν την διάρρηξη. Γνωρίζουν πώς να να μην ανιχνεύονται από τα συστήματα συναγερμού και μπορούν να μπουν στο κτίριο από πατώματα, τοίχους και ταβάνια.
Ιδιοκτησίες που ανήκουν σε αυτή τη βαθμίδα είναι μεγάλα κοσμηματοπωλεία, τράπεζες κλπ.

 

Συστήματα ΣυναγερμούΣυστήματα Συναγερμού

Συχνές Ερωτήσεις:

Ε: Το σύστημα συναγερμού με προστατεύει και όταν είμαι μέσα στο σπίτι μου;

Α: Βεβαίως, ο συναγερμός μπορεί να οπλιστεί με δύο τρόπους: α) με απομάκρυνση από τον χώρο και β) με παραμονή στον χώρο. Στην δεύτερη περίπτωση τα radars (ανιχνευτές κίνησης) είναι εκτός λειτουργίας προκειμένου να κινήστε ελεύθερα σε όλους τους χώρους του κτιρίου, ενώ περιμετρικά (πόρτες - παράθυρα) το κτίριο είναι οπλισμένο. Αν προσπαθήσει κάποιος να παραβιάσει π.χ. κάποιο παράθυρο τότε το σύστημα θα ενεργοποιηθεί.

 

Ε: Ποια η προστασία μου όταν ο κακοποιός με περιμένει έξω από το σπίτι μου και υπό την απειλή όπλου με αναγκάσει να αφοπλίσω το συναγερμό;

Α: Είναι μεγάλη, γιατί εισέρχεστε στο χώρο, πληκτρολογείτε τον κωδικό υπό απειλή, απενεργοποιείται το σύστημα αλλά ταυτόχρονα στέλνεται σιωπηλά αντίστοιχο σήμα στον Κεντρικό Σταθμό Λήψης Σημάτων (ΚΣΛΣ) και ειδοποιείται η αστυνομία πως βρίσκεστε υπό απειλή.

 

Ε: Μπορώ να οπλίζω ή/και να αφοπλίζω τον συναγερμό μου όταν βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου;

Ο Συναγερμός στο ΚινητόΟ Συναγερμός στο Κινητό

Α: Φυσικά και ναι, όχι μόνο να οπλίζετε ή αφοπλίζετε αλλά να βλέπετε και την κατάστασή του. Αν είναι δηλαδή οπλισμένος ή όχι, αν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή, αν υπάρχει ρεύμα, την κατάσταση της μπαταρίας, αν έχει παρακαμφθεί κάποια ζώνη κ.λ.π. και όλα αυτά μέσω του κινητού, tablet και υπολογιστή σας.

 

Ε: Στην επιχείρησή μου έχω αρκετούς υπαλλήλους και θέλω ο καθένας να έχει τον δικό του κωδικό, πόσους χρήστες υποστηρίζει ο συναγερμός;

Α: Το μικρότερο σύστημα έως και 100, ενώ όσο μεγαλώνουν τα συστήματα όλο και περισσότερους.

 

Ε: Περιμετρικά του σπιτιού μου υπάρχει κήπος, μπορώ να έχω προστασία έναντι κάποιου εισβολέα;

Α: Βεβαίως, οι εξωτερικοί χώροι δύναται να προστατευτούν από εισβολείς με ειδικές ακτίνες - δέσμες περιμετρικά του οικοπέδου, με ειδικά αισθητήρια που ενσωματώνονται στην περίφραξη και ανιχνεύουν κραδασμό, ειδικά εξωτερικού τύπου radars (ανιχνευτές κίνησης).

 

Ε: Στο σπίτι μου δεν υπάρχει καλωδίωση για συναγερμό, δεν μπορώ να έχω συναγερμό;

Α: Και βέβαια μπορείτε, σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον η διαρρύθμιση του κτιρίου και η αισθητική το επιτρέπουν εγκαθιστούμε με πολύ διακριτικό τρόπο καλωδιώσεις συναγερμού. Σε άλλη περίπτωση χρησιμοποιούμε ασύρματο συναγερμό ή υβριδικό (ενσύρματο και ασύρματο ταυτόχρονα), ώστε το κτίριο να μείνει ανέπαφο από μερεμέτια. Η εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον επιτρέπει την κατασκευή πλήρως αξιόπιστων ασύρματων συναγερμών, εφάμιλλων των ενσυρμάτων. 

 

Ασύρματος ΣυναγερμόςΑσύρματος ΣυναγερμόςΕ: Τι είδους αισθητήρια μπορεί να ενσωματωθούν σε ένα συναγερμό;

Α: Οι τύποι αισθητηρίων που μπορεί να ενσωματωθούν σε ένα σύστημα συναγερμού είναι οι εξής: μαγνητικές επαφές (πόρτες - παράθυρα), radars (ανιχνευτές κίνησης), ανιχνευτές καπνού - φωτιάς - θερμοκρασίας, ανιχνευτές θραύσης τζαμιών, ανιχνευτές διαρροής νερού, ανιχνευτές διαρροής αερίων, ανιχνευτές κραδασμών, ανιχνευτές ποιότητας αέρα, ακτίνες - δέσμες περιμετρικής προστασίας κ.λ.π.

 

Ε: Εγώ έχω σκύλο ο οποίος κινείται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, μπορώ να έχω συναγερμό;

 

Α: Βεβαίως, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ειδικά αισθητήρια τα οποία δεν ανιχνεύουν ζώα. Μπορείτε λοιπόν να λείπετε από το σπίτι σας, ο συναγερμός σας να είναι πλήρως οπλισμένος και ο σκύλος σας να κινείται ελεύθερα χωρίς να ενεργοποιείται συναγερμός εξαιτίας του.

 

Ε: Έχω ακούσει ότι οι κακοποιοί κόβουν την τηλεφωνική γραμμή του κτιρίου πριν εισβάλουν σε αυτό, προκειμένου να μην ειδοποιηθεί ο ΚΣΛΣ και η αστυνομία για την εισβολή, υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό;

Α: Βεβαίως, ενσωματώνουμε στο σύστημα ειδικό GSM modem το οποίο επιτηρεί την γραμμή του σταθερού τηλεφώνου και αν διαπιστώσει διακοπή της (κακοποιοί, έργα, βλάβη ΟΤΕ) τότε ενημερώνει τον ΚΣΛΣ μέσω κινητής τηλεφωνίας, όταν επανέλθει η σταθερή γραμμή τα σήματα στέλνονται και πάλι μέσω αυτής. Επίσης, σήμερα διαθέτουμε και ειδικό GSM modem, στο οποίο ενσωματώνουμε μία κάρτα κινητής τηλεφωνίας (Global Sim) η οποία χρησιμοποιεί και τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone, Wind) προκειμένου να στέλνει σήματα. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει γιατί οι εξελιγμένοι κακοποιοί είναι ικανοί να "ρίξουν" παράσιτα στο δίκτυο π.χ. της μιας εταιρίας, τότε αυτόματα το σύστημα στέλνει τα σήματα μέσω των άλλων δύο εταιρειών. Εκτός αυτού, το GSM modem στέλνει συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα σήματα ενημέρωσης για την καλή λειτουργία του.

 

Ε: Στην περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος δεν έχω προστασία - συναγερμό;

Α: Φυσικά και έχετε προστασία, ο κεντρικός πίνακας αλλά και η σειρήνα διαθέτουν μπαταρίες οι οποίες προσφέρουν αυτονομία - άρα και κανονική λειτουργία του συναγερμού - στην περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος.

 

Κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα έχετε την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα έργα μας.

(Οι φωτογραφίες είναι περιορισμένες για προστασία των πελατών μας)

 Συστήματα ΣυναγερμούΣυστήματα Συναγερμού

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?