Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
 

Έξυπνο Σπίτι - Έξυπνο Κτίριο

Μελέτες για Έξυπνα ΣπίτιαΜελέτες για Έξυπνα Σπίτια

Στον τομέα των έξυπνων κτιρίων αναλαμβάνουμε μικρά και μεγάλα χωρίς διακρίσεις έργα. Προσφέρουμε την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή έξυπνων εγκαταστάσεων πάντα με ποιοτικές υπηρεσίες και τον πλέον ποιοτικό και αξιόπιστο εξοπλισμό. Επίσης, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και μεμονωμένα, όπως για παράδειγμα μόνο την μελέτη ή την επίβλεψη ή την κατασκευή μιας έξυπνης ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Οι υπηρεσίες μας στα έξυπνα συστήματα προσφέρονται σε νέα κτίρια, κτίρια υπό ανακαίνιση, κτίρια που χρειάζονται απλώς μια αναβάθμιση ή επέκταση. Κάθε δική μας έξυπνη εγκατάσταση είναι πάνω από όλα ΑΣΦΑΛΗΣ, ενώ προσφέρει σε εσάς άριστη διαμονή και διαβίωση στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

 

Εμείς στην PINAX Ltd. διαθέτουμε την Διεθνή πιστοποίηση KN partner από τον Διεθνή οργανισμό KNX, τον μεγαλύτερο οργανισμό έξυπνων κτιρίων στον κόσμο. Το σύστημα KNX αρχικά ήταν το επίσημο πρότυπο για ευφυείς εγκαταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εδώ και καιρό έχει εξελιχτεί σε Παγκόσμιο. Αυτό το πρότυπο οδηγεί τα τυπικά ηλεκτρικά στην αγορά,

KNX Έξυπνο ΣπίτιKNX Έξυπνο Σπίτικαι τώρα πια έχει γίνει κοινός τόπος. Οι συσκευές KNX κατασκευάζονται από 400 και πλέον μεγάλες εταιρίες σε όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών είναι και οι ABB, BERKER, BOSCH, GIRA, HAGER, JUNG, MERTEN, MOELLER, SIEMENS, SCHNEIDER κ.ά. Ένα σπίτι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα KNX είναι πιο άνετο, ασφαλέστερο, προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και έχει υψηλότερη αξία για πιθανούς αγοραστές ή/και ενοικιαστές.


Η τεχνολογία ΚΝΧ είναι εγκεκριμένη από: το Ευρωπαϊκό Πρότυπο (CENELECEN 50090 και το CEN EN 13321-1), το Διεθνές Πρότυπο (ISO/IEC 14543-3), το Κινεζικό Πρότυπο (GB/T 20965) και το Αμερικανικό ANSI/ASHRAE Πρότυπο. Επιπρόσθετα, όλοι οι κατασκευαστές προϊόντων ΚΝΧ είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με το ISO 9001. Η συμμόρφωση με τα πρότυπα διασφαλίζει ποιότητα για τον σχεδιαστή, για το κτίριο και φυσικά για τον τελικό χρήστη.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μία ΔΩΡΕΑΝ συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί για τις ανάγκες σας,  να σας προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις και τελικά να έχετε ένα αποτέλεσμα που κάνει τη ζωή σας ασφαλή, ευχάριστη και εύκολη, χωρίς προβλήματα.

 

Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έξυπνο σπίτι - κτίριο:

 

Η ιδέα του έξυπνου σπιτιού

Κατά την κατασκευή κατοικιών, κτιρίων γραφείων ή ξενοδοχείων, οι επενδυτές δεν εξετάζουν μόνο το κόστος κατασκευής, αλλά και το μελλοντικό κόστος χρήσης. Είναι σε θέση να επενδύσουν περισσότερο στην αρχή, για να είναι σίγουροι ότι μετά από λίγο η επένδυση θα επιστρέψει και θα αρχίσει να φέρνει κέρδη. Συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς των επενδυτών, ήταν η δημιουργία συστημάτων αποκεντρωμένου ελέγχου, προσαρμογής και εποπτείας αποκαλούμενα ως έξυπνα οικιακά συστήματα.

Ο όρος «έξυπνο κτίριο» ισχύει για κτίρια διαφόρων χρήσεων και μεγεθών, δηλαδή κτίρια κατοικιών, γραφείων, εμπορικά κτίρια, ξενοδοχεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σχολεία, νοσοκομεία, κτήματα, κλπ., που διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και εποπτείας.

Smart Home - Έξυπνο ΣπίτιSmart Home - Έξυπνο ΣπίτιΑρχικά τα έξυπνα κτίρια κάλυπταν αποκλειστικά τα συστήματα συναγερμού, φωτισμού και κλιματισμού. Οι πρόοδοι όμως στις τηλεπικοινωνίες και τις επιστήμες των υπολογιστών και ο μετασχηματισμός των προτύπων γραφείου οδήγησαν τα δίκτυα υπολογιστών να εισχωρήσουν σε κτίρια ως σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού και ασφάλειας. Χάρη στη χρήση υπολογιστών, δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου όλων των διαδικασιών σε ένα κτίριο. Η ενοποίηση των συστημάτων έδειξε ότι είναι δυνατή η αποτελεσματική διαχείριση των πόρων ενός κτιρίου, η αύξηση της ασφάλειάς του και η παροχή υψηλής άνεσης εργασίας στους χρήστες του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιδέα των έξυπνων κτιρίων δεν είναι φαντασία που απέχει από την πραγματικότητα, αλλά ότι αντανακλά τις δυνατότητες και λύσεις που διατίθενται από τη σημερινή επιστήμη και τεχνολογία. Επηρεάζοντας το σχήμα και το ρόλο των κτιρίων, οι σχεδιαστές δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα και την προσφέρουν με νέα ποιότητα, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες των σημερινών και δυνητικών μελλοντικών χρηστών.

Τα αυτόματα συστήματα σε έξυπνα κτίρια όχι μόνο παρέχουν βέλτιστη άνεση και ασφάλεια στους ανθρώπους αλλά και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας για θέρμανση/ψύξη) και προσφέρουν έλεγχο και επίβλεψη όλων των τεχνικών συσκευών του συστήματος. Από τεχνική άποψη, ένα έξυπνο κτίριο είναι ένας τέτοιος χώρος όπου όλα τα υποσυστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό προς τους ανθρώπους και εκτός από αυτό έχουν τη δυνατότητα να αντιδρούν αυτόματα σε οποιοδήποτε είδος κινδύνου.

 

Εισαγωγή στο έξυπνο σπίτι

Όταν μπαίνετε στο σπίτι σας και απενεργοποιώντας τον συναγερμό ανάβει ευχάριστος φωτισμός, τα ρολά ανεβαίνουν και οι κουρτίνες ανοίγουν. Το σύστημα επιλέγει την αγαπημένη σας μουσική, ταινία ή τηλεοπτικό κανάλι. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτισμού στο σαλόνι, απλά πατήστε ένα κουμπί για να αλλάξετε τη σκηνή (την αίσθηση του χώρου δηλαδή) π.χ. “επίσκεψη φίλων”.

Όταν φεύγετε από το σπίτι σας αφού ενεργοποιήσετε το σύστημα συναγερμού, τα ρολά κατεβαίνουν, η θέρμανση ή η ψύξη, όλα τα φώτα και οι συσκευές απενεργοποιούνται αυτόματα.

Αφού δεν είναι κανείς στο σπίτι, γιατί να δαπανάτε χωρίς λόγο ενέργεια; 

Έξυπνο ΚτίριοΈξυπνο Κτίριο

Και τι θα συμβεί εάν υπάρξει διαρροή από έναν σωλήνα νερού; Το σύστημα θα απενεργοποιήσει αυτόματα την παροχή νερού στο σπίτι και θα σας καλέσει στο κινητό σας τηλέφωνο ...

Μέχρι τώρα τα υπάρχοντα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν το φωτισμό, τη θέρμανση, τα ρολά κ.λ.π. μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο μεμονωμένα και ανεξάρτητα.

Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξει αυτό …

Όλα αυτά τα συστήματα θα πρέπει να λειτουργούν από κοινού, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να αυξήσουν την άνεση και την ασφάλεια σας, να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και να επιτρέπουν τυχόν αλλαγές και επεκτάσεις σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες μελλοντικές ανάγκες σας. Γι' αυτό δουλειά μας είναι η ενοποίηση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και κυκλωμάτων (Integrated Systems) του σπιτιού σας.

Συστήματα φωτισμού, σκίασης, ασφάλειας, τηλεόρασης, μουσικής, θέρμανσης, ψύξης κ.λ.π. Μπορείτε να ελέγξετε όλα αυτά μέσω διακόπτη τοίχου, τηλεχειριστηρίου, οθόνης αφής, tablet, κινητού... ή ακόμα και με την φωνής σας. Μπορείτε να ελέγχετε και να χειρίζεστε το σπίτι σας όποτε θέλετε, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε - στο δωμάτιό σας, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο ή τις διακοπές σας …

Τι είναι όμως το έξυπνο σπίτι;

Μείωση των λογαριασμών σας, Φροντίδα για το περιβάλλον, Ασφάλεια, Άνεση, το Σπίτι του Αύριο...Σήμερα!

Όλο και συχνότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε συζητήσεις, μπορεί κανείς να ακούσει τη φράση έξυπνο σπίτι, φιλικό σπίτι ... αλλά τι είδους σπίτι είναι αυτό ακριβώς;

Ίσως γνωρίζετε το γεγονός ότι ένας καλός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ένα ενδιαφέρον εσωτερικό είναι μόνο το ήμισυ της επιτυχίας. Οι απαιτήσεις των μελών της οικογένειας αυξάνονται συνεχώς. Θα ήθελαν το σπίτι να είναι χρήσιμο και λειτουργικό, σύγχρονο και ασφαλές, να παρέχει άνεση στην οικογένεια και ... τα πορτοφόλια τους.

Έξυπνο ΣπίτιΈξυπνο Σπίτι

Θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε την ουσία ενός έξυπνου σπιτιού. Τι ακριβώς είναι και ποιες είναι οι δυνατότητές του; Ποια πλεονεκτήματα και απλουστεύσεις μπορεί να προσφέρει; Γιατί αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ένα σπίτι σαν αυτό; 

Συνεργαζόμαστε καθημερινά με αρχιτέκτονες σε κάθε έργο μας. Γνωρίζουμε λοιπόν τις απαιτήσεις και τις αμφιβολίες τους και φυσικά τις ανάγκες και τις αμφιβολίες των πελατών, γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε ένα έξυπνο σπίτι. Θα σας δείξουμε πώς να αξιοποιείτε καλύτερα τις ευκαιρίες που προσφέρει η έξυπνη τεχνολογία.

Αρχικά, ας σκεφτούμε τι κάνει το σπίτι έξυπνο…

Τα σημερινά ηλεκτρικά συστήματα που ελέγχουν τα φώτα, τη θέρμανση/ψύξη, τα ρολά των παραθύρων και τα συστήματα ήχου και εικόνας είναι όλα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και λειτουργούν μεμονωμένα.

Το έξυπνο σπίτι είναι απλά η ενοποίηση όλων των οικιακών εγκαταστάσεων με σκοπό τον έλεγχο από έναν διακόπτη τοίχου ή/και οθόνης ελέγχου σε ένα ή/και περισσότερα δωμάτια και εξ αποστάσεως μέσω κινητού, tablet, υπολογιστή κ.ά.

Smart HomeSmart HomeΓια παράδειγμα, σε περίπτωση που πολλές πόρτες οδηγούν σε ένα χώρο, μια παραδοσιακή εγκατάσταση σύντομα γίνεται πολύ περίπλοκη. Η λύση αυτού του προβλήματος είναι μια έξυπνη εγκατάσταση. Ο στόχος εδώ είναι η επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας, καλύτερης ασφάλειας του σπιτιού και της οικογένειας, αυξημένη άνεση χρήσης του αυξανόμενου αριθμού οικιακών συσκευών και καλύτερη αισθητική (ένας διακόπτης  ή οθόνη στον τοίχο είναι πιο καλαίσθητα από πέντε ή και δέκα διαφορετικούς διακόπτες που ελέγχουν διαφορετικά συστήματα). Αυτά τα συστήματα εγκαταστάθηκαν αρχικά σε γραφεία υψηλών προδιαγραφών, όπου η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα, αλλά για 20 χρόνια τώρα έχουν συχνότερη χρήση σε κατοικίες και διαμερίσματα.

 

Γιατί αξίζει η επένδυση σε ένα έξυπνο σπίτι;

Ένα ευχάριστο όραμα, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι ικανότητες ενός έξυπνου σπιτιού περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας. Κάθε ιδέα, κάθε εξυπηρέτηση των αναγκών σας θα γίνει πραγματικότητα χάρη στη  φαντασία σας και την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Και μην ανησυχείτε για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου - αφήστε σε μας αυτό.

Το αναμφισβήτητο επιχείρημα υπέρ της χρήσης μιας έξυπνης εγκατάστασης είναι η αύξηση της άνεσης και της ευχαρίστησης του χρήστη. Η παρουσία του συστήματος μπορεί να γίνει αισθητή σε όλα τα μέρη του κτιρίου:

Smart HomeSmart Home

 

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα μέρος όπου συχνά οργανώνονται συναντήσεις ή δεξιώσεις. Οι «φωτιστικές σκηνές» θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα - αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη ​​και δημιουργήστε μια μοναδική ατμόσφαιρα για εκείνη την ξεχωριστή βραδιά, όπως μία γιορτή, βλέποντας τηλεόραση, διάβασμα ή ένα ρομαντικό δείπνο. Με το άγγιγμα ενός πλήκτρου στον διακόπτη του τοίχου, τα ρολά θα κατέβουν, τα επιλεγμένα φωτιστικά θα ανάψουν και θα αρχίσει να παίζει η αγαπημένη σας μουσική. Από την άνεση της πολυθρόνας σας μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα, τον κλιματισμό, τα ρολά και όλο τον εξοπλισμό ήχου / εικόνας σας από ένα τηλεχειριστήριο, tablet ή κινητό και για ολόκληρο το σπίτι σας.

Διάδρομος

Ο διάδρομος έχει συχνή επισκεψιμότητα και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, γι 'αυτό είναι σημαντικό να φωτίζεται σωστά. Χάρη στο έξυπνο οικιακό σύστημα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ένας κατάλληλα προσαρμοσμένος ανιχνευτής κίνησης δεν θα επιτρέψει ποτέ να σβήσει το φως όταν είμαστε μέσα σε αυτόν. Αυτό θα γίνει όταν αφήσουμε αυτόν τον χώρο.

Κουζίνα

Έξυπνο ΚτίριοΈξυπνο ΚτίριοΟ χώρος όπου η παρουσία του KNX είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Οι κουζίνες συνδέονται σε πολλές περιπτώσεις με τραπεζαρίες και η πρακτική μας δείχνει ότι μια τέτοια επιλογή είναι σοφή και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό είναι το ιδανικό μέρος για την εγκατάσταση πολλών κρεμαστών φωτιστικών και φωτιστικών κάτω από τα ντουλάπια. Οι ηλεκτρικές πρίζες είναι μεταξύ των ηλεκτρικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην κουζίνα. Σε ένα σύστημα KNX έχουν σχεδιαστεί ως έξυπνες. Συνδεδεμένες με το σύστημα, είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν επιλεγμένες συσκευές σε επιλεγμένο χρόνο ή ως αποτέλεσμα προκαθορισμένου συμβάντος. Τα ρολά ελέγχονται μέσω ειδικής μονάδας μαζί με αισθητήρα θερμοκρασίας. Τα πάντα είναι απλά και εύκολα στη χρήση χάρη σε οκταπλούς διακόπτες εγκατεστημένους σε στρατηγικά σημεία της κουζίνας.

Έξυπνο ΣπίτιΈξυπνο Σπίτι

Χώρος ψυχαγωγίας

Η τηλεόραση και ο ενισχυτής ήχου ρυθμίζονται μέσω του συστήματος KNX. Η είσοδος στο χώρο ενός μέλους της οικογένειας μπορεί να προκαλέσει την αναπαραγωγή αγαπημένης μουσικής ή την ενεργοποίηση της τηλεόρασης προκειμένου να εμφανίσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σε περίπτωση εκκίνησης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου, τα ρολά μπορεί να κατέβουν αυτόματα και οι στάθμες του φωτισμού μπορεί να ρυθμιστούν σε εντάσεις που προτιμούνται από τον χρήστη για εκείνη την περίπτωση.

 

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία επίσης είναι το πολυζωνικό σύστημα ήχου (multiroom audio), που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής σε όλα τα δωμάτια και χώρους του σπιτιού. Αυτό υλοποιείται με τη χρήση ενός και μόνο συστήματος για τη διανομή του ήχου σε πολλά δωμάτια. Αυτά τα συστήματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή λόγω της ευελιξίας τους.

Έτσι, η άνεση, η ασφάλεια και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εν συντομία τα πλεονεκτήματα μιας έξυπνης εγκατάστασης.

 

Κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα έχετε την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα έργα μας.

(Οι φωτογραφίες είναι περιορισμένες για προστασία των πελατών μας)

Έξυπνο Σπίτι - Έξυπνο ΚτίριοΈξυπνο Σπίτι - Έξυπνο Κτίριο

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?